• +90 0342 3171701 - 0342 3171700

      

          Yüksekokulumuzun temeli, 3389 sayılı Yasa ile 27 Haziran 1987 tarihinde Ortadoğu Teknik Üniversitesinden Gaziantep Üniversitesi'ne bağlanan Gaziantep Meslek Yüksekokulu'na dayanmaktadır. Gaziantep Meslek Yüksekokulu, 12 Eylül 2013 tarihinde Yükseköğretim Genel Kurulu kararıyla Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak ikiye ayrılmıştır. 
Yüksekokulumuz, yükseköğretim için belirlenen genel hedeflere ve bu hedeflere ulaşmak için uyulması gereken temel çalışma prensiplerine bağlı kalarak eğitim-öğretim ve diğer faaliyetlerini yürütmektedir
Yüksekokulumuz bünyesinde Bilgisayar Teknolojileri, El Sanatları, Elektronik ve Otomasyon bölümleri yer almaktadır. 
YÖK tarafından “Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri alanlarına yönelik yürütülen kapsamlı çalışmanın bir sonucu olarak okulumuz bünyesinde;
Bilgisayar Teknolojileri Bölümünde 
Arka Yüz Yazılım Geliştirme
Ön Yüz Yazılım Geliştirme programları 
Elektronik ve Otomasyon Bölümünde 
Robotik ve Yapay Zekâ programı
açılarak 2024 yılında öğrenci alımına başlamıştır. 
Yüksekokulumuz 3 bölüm ve bu bölümlere bağlı toplam 6 programdan oluşmakta, 26 akademik personel, 11 idari personel ve toplam 2374 öğrenciyle faaliyetlerini yürütmektedir.
Amacımız; sanayi, toplum ve üniversite işbirliğini etkin bir şekilde tesis etmektir. Bu doğrultuda, sanayi ve ticaret işletmelerinin talep ve ihtiyaçlarını gözeten, kültürel değerlere saygılı, toplam kalite ilkelerini özümsemiş ve alanında tercih edilen bir meslek yüksekokulu olmayı hedefliyoruz.
Hedefimiz; Türkiye’nin kalkınma planları ışığında bölgesel, ulusal ve evrensel düzeydeki ihtiyaçlara cevap verebilen bireyler yetiştirmektir. Sanayi ve ticaret işletmelerinin büyüme süreçleriyle paralel olarak ihtiyaç duydukları nitelikli ara insan gücünü kısa sürede sektöre kazandırabilen; çağdaş bilgiyle donanmış, mesleki açıdan yetkin, teorik bilgiyi pratik uygulamalarla birleştirebilen, bağımsız karar alabilme yetisine sahip, toplumsal ve kültürel değerlere bağlı bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.